Dr. Aurelia Luchian

Dr. Aurelia Luchian

Homeopatie

 • Luni - Vineri
  10.00 - 17.00

Book Appointment

Dr. Aurelia Luchian

Homeopatie

Dr. Aurelia LUCHIAN practică homeopatia din 1997, după ce a parcurs cursurile organizate de Ministerul Sănătăţii. Este medic primar în stomatologie generală şi medic specialist în ortodonţie.

Deschiderea către homeopatie a fost generată de limitele medicinii alopate şi de ideea de abordare holistică a omului prin această metodă terapeutică.

Activitatea se întinde pe o zonă largă şi interesantă:

 • cadru didactic la U.M.F. „Gr.T.Popa” Iaşi;
 • activitate medicală în cadrul B.O.R. (Mitropolia Moldovei şi Bucovinei) prin organizarea de cabinete caritabile, dispensare medicale şi a Spitalului „Providenţa”;
 • realizator al emisiunii „Credinţă şi sănătate” din 1990, la Radio Trinitas;
 • realizator al emisiunii „Viaţa sănătoasă” timp de 5 ani, la Trinitas TV;
 • autor articole şi interviuri la rubrica de sănătate, ziarul „Lumina”.

Întâlnirea cu pacienţi atât de diferiţi ca statut social, nivel de înţelegere şi percepţie, aspectele legate de sănătatea sufletului, a minţii şi a trupului, i-au întărit convingerea că homeopatia este o ştiinţă extrem de utilă şi interesantă, care este accesibilă tuturor. Rezultatele obţinute au determinat-o pe Dr. Aurelia Luchian să dedice acestei metode terapeutice o parte importantă din timp.

 

Homeopatia este o metodă de tratament bazată pe principiul similitudinii, asemănării, prin care bolnavului i se administrează doze foarte mici, infinitezimale, dintr-o substanţă care la o persoană sănătoasă provoacă simptome similare cu cele acuzate de bolnav.

De exemplu: cafeaua consumată în cantităţi mari produce insomnie, dar administrată sub formă de remediu homeopat este indicată în insomnie.

Homeopatia este o ştiinţă fundamentală care lucrează în armonie cu natura şi cu legile care se aplică naturii.

Homeopatia se adresează întregului organism şi nu foloseşte aceleaşi căi receptoriale de activare celulară. Remediile activează sau inactivează sistemele de control energetic celular care se adresează întregului corp, printr-un mecanism de rezonanţă între câmpul remediului şi câmpul celulei bolnave, iar în urma acestor rezonanţe se reface matricea energetică celulară normală.

Vindecarea în homeopatie are loc astfel:

 • de la centru la periferia organismului;
 • evoluează din partea superioară spre cea inferioară a corpului;
 • merge de la organele vitale importante către cele mai puţin importante;
 • simptomele dispar în ordinea inversă apariţiei lor – cele care au apărut primele, vor dispărea ultimele.

 

Homeopatia se adresează oricărei vârste şi are caracter preventiv, curativ şi paleativ. Întrucât revigorează căile de apărare ale organismului şi dizolvă blocajele, homeopatia poate fi utilă în orice suferinţă.

Diagnosticul homeopatic se realizează pe baza unui interviu care presupune relatarea unor date şi semne mai puţin obişnuite care ţin de minte, suflet, trup, relaţii, stil de viaţă.

Alegerea şi prescrierea remediului este individuală.

Pacientul trebuie să participe la vindecare prin respectarea prescripţiei medicale, prin răbdare, încredere şi, de cele mai multe ori, prin schimbarea parţială sau totală a stilului de viaţă, întrucât orice boală ne atrage atenţia că nu trăim cum se cuvine.

Eficacitatea homeopatiei este verificată în practică, în studii şi cercetări biologice, în experimente ştiinţifice în întreaga lume.

 

×

Faceti o programare si veti fi contactat(a) in cel mai scurt timp

Call Now ButtonSuntem aici