Enzyma Pro 60cps Vitamunda

0 out of 5

165.00 lei TVA inclus

Availability: 7 în stoc SKU: Vit01 Categorie:

Enzyma Pro 60cps Vitamunda

165.00 lei TVA inclus

In stock

Descriere

Enzyma Pro este un complex enzimatic sinergic creat pentru optimizarea procesului digestiv și îmbunătățirea absorbției nutrienților, aplicabil pe scara larga.

Enzyma Pro contine doar ingrediente pure, fara aditivi;

Produs potrivit pentru vegetarieni si vegani;

 

Vitamunda Enzyma Pro contine 14 enzime mai putin frecvente sau chiar absente in alte produse enzimatice. Sunt enzime rare care sustin metabolismul si sanatatea tractului gastrointestinal intr-un mod specializat.

 

Enzimele digestive secretate in mod natural sunt proteine ​​pe care corpul le produce pentru digestia si descompunerea alimentelor. Prin procesul de digestie se extrag nutrientii din alimente astfel incat corpul sa aiba resursele si energia necesare indeplinirii functiilor vitale si cresterii. Lipsa partiala a enzimelor cauzeaza probleme digestive si malabsorbtia nutrientilor.

 

Exista anumite cazuri in care corpul uman nu produce suficiente enzime digestive. Lipsa enzimelor digestive face imposibila descompunerea anumitor alimente si absorbtia nutrientilor continute de acestea.

 

Tipuri de insuficienta a enzimelor digestive:

Insuficienta pancreatica exocrina: secretie insuficienta de enzime pancreatice la nivelul lumenului intestinal ce conduce la maldigestia carbohidratilor, proteinelor si grasimilor;

Intoleranta la lactoza: corpul nu produce suficienta lactaza, enzima necesara la digerarea lactozei prezenta in mod natural in lapte si produse lactate.

 

Insuficienta enzimelor digestive poate genera malnutritie sau iritatie la nivelul mucoaselor digestive.

 

Simptomele comune includ dureri de burta sau crampe,balonare, diaree,steatoree (scaune uleioase), pierdere in greutate inexplicabila;

 

Unele insuficiente enzimatice sunt de natura genetica. O gena anormala poate fi mostenita de la unul dintre parinti sau poate fi generata de o mutatie fara cunoasterea cauzei. Insuficientele enzimatice pot fi congenitale (prezente la nastere) sau se pot dezvolta in timp.

 

Printre afectiunile sau tratamentele medicale care pot determina o insuficienta pancreatica se numara: pancreatita cronica, fibroza chistica, interventii chirurgicale gastrointestinale, cancer pancreatic, orice afectiune sau medicatie care perturba activitatea pancreasului.

 

Probioticele sunt organisme vii care alcatuiesc flora bacteriana intestinala (microbiota). Acestea ajuta la mentinerea sanatatii tractului digestiv si sustin activitatea enzimatica. Spre deosebire de enzime, probioticele nu au capacitatea de a descompune sau digera componentele alimentare.

 

Fara un echilibru al bacteriilor intestinale prietenoase, se pot genera simptome similare cu cele ale unei insuficiente enzimatice, precum balonarea sau durerile abdominale, cauzate de niveluri bacteriene anormale. Pentru sporirea digestiei si a echilibrului intestinal, Vitamunda Enzyma

BROMELAINA extrasa din ananas face parte din clasa enzimelor proteolitice care participa la descompunerea si absorbtia proteinelor alimentare. Bromelaina ajunge cu usurinta in fluxul sanguin, trecand de bariera digestiva, astfel putand actiona in mai multe parti ale corpului.

Bromelaina sustine digestia si absorbtia proteinelor, are rol antiinflamator la nivel osteoarticular (artroza, artrita, luxatii, entorse), la nivel intestinal in colita, fiind, de asemenea, benefica in reglarea pH-ului, tratarea constipatiei, a arsurilor gastrice si a diareei;

Previne bolile cardiovasculare prin sustinerea fluiditatii normale a sangelui reducand riscul de tromboze sau a constrictie arteriala. la nivelul sinusurilor (in cazul sinuzitei, atunci cand sinusurile sunt inflamate);

Sustine conversia plasminogenului in plasmina, enzima care descompune fibrina (proteina implicata in coagularea sangelui);

 

PAPAINA este o enzima extrasa din papaya (Carica papaya) fiind una dintre enzimele proteolitice cu rol in digerarea fibrelor proteice si au rol in usurarea procesului digestiv, faciliteaza absorbtia nutrientilor proveniti din proteine.  Actiune antiinflamatorie, antioxidanta si imunostimulatoare.

 

HEMICELULAZA este o enzima capabila sa degradeze hemiceluloza prezenta in peretele celular al plantelor. Aceasta faciliteaza digerarea carbohidratilor, sustine digerarea fibrelor vegetale, a fructelor, legumelor si cerealelor si intensifica activitatea fibrelor prebiotice.

 

AMILAZA catalizeaza hidroliza amidonului, cu scopul obtinerii de zaharuri simple si usor de digerat. Amilaza ajuta la digestia alimentelor provenite din cereale si cartofi (amidon) si contribuie la imbunatatirea procesul digestiv.

 

LACTAZA este o enzima esentiala pentru digerarea alimentelor bogate in lactoza. Lactoza este zaharidul care confera laptelui gustul dulce specific. Faciliteaza digestia laptelui si a produselor lactate, descompune molecula de lactoza in galactoza si zaharide simple si reduce simptomele neplacute ale intolerantei la lactoza (dureri abdominale, distensie abdominala datorata acumularii de gaze intestinale, flatulenta, greata si diaree cu emisie de scaune moi cu pH acid, voma.

 

LIPAZA este o glicoproteina, care in prezenta sarurilor biliare si a colipazei, transforma grasimile in acizi grasi si glicerol, sustinand digestia intestinala a trigliceridelor ingerate. Asigura digestia grasimilor animale si vegetale si stimuleaza secretia biliara.

 

PROTEAZA este o enzima care actioneaza la nivel digestiv descompunand peptidele la nivel de aminoacizi, ameliorand colicile abdominale si flatulenta (balonare). Stimuleaza procesul de digestie si usurare acestuia;

 

BETAGLUCANAZA este o enzima necesara in descompunerea beta-glucanilor, compusi regasiti in fibrele plantelor, in ciuperci si in cereale.

Beneficii:

Imbunatatirea biodisponibilitatii nutrientilor din matricea fibroasa a peretilor celulelor vegetale;

Imbunatatirea digestiei si a tranzitului intestinal.

 

ENDOGLUCANAZA hidrolizeaza aleatoriu zone interne din lanturi de celuloza, proces din care rezulta oligozaharide de diferite lungimi.

Beneficiile aportului de endoglucanaza:

Importanta oligozaharidelor este cunoscuta datorita actiunii sale prebiotice, substante nedigerabile, benefice datorita stimularii selective a cresterii si activitatii speciilor de bacterii ale colonului;

Imbunatatirea digestiei si absorbtiei elementelor nutritive din alimente vegetale.

 

ENDOPEPTIDAZA si EXOPEPTIDAZA sunt enzime care ajuta la transformarea polipeptidelor sau proteinelor din alimente in aminoacizi sau dipeptide usor de absorbit sustinand procesele digestive si marind posibilitatea de absorbtie a proteinelor din alimente;

 

PROTEAZA ACIDA reprezinta o clasa variata de enzime implicate in multe procese fiziologice sau patologice cheie. Dintre acesta face parte si pepsina, cu rolul de a descompune proteinele din alimente precum carnea, ouale sau lactatele. Cantitati mici de pepsina trec in circulatia sanguina si au rol in degradarea fragmentelor proteice mai mari, absorbite la nivel intestinal scazand concentratia de proteine digerate incomplet, cu potential alergen.

 

FITAZA este o enzima cu rol important in procesul de digestie, ajutand in mod special la sinteza vitaminelor din complexul B. Favorizeaza absorbtia acidului fitic si a mineralelor (fier, calciu, magneziu, cupru, mangan, zinc) din alimente vegetale si cereale. Totodata previne aparitia carentelor minerale la vegetarieni.

 

XILANAZA face parte dintr-o clasa de enzime care degradeaza polizaharidul liniar xilan in xiloza, descompunand astfel hemiceluloza, una dintre componentele majore ale peretilor celulelor vegetale. Xilanaza ajuta la cresterea absorbtiei nutrientilor si la marirea nivelului de enzime secretate de pancreas.

Beneficiile aportului de xilanaza:

Imbunatateste digerarea alimentelor vegetale, marind biodisponibilitatea nutrientilor continuti de acestea;

Xilooligozaharidele (XOS), produsul de hidroliza al xilanului reprezinta un substrat pentru populatia bacteriana comensala colonica, actionand ca potential prebiotic. Fermentarea sa produce acizi grasi cu lant scurt, imbunatateste sanatatea epiteliala intestinala si regleaza procesul metabolic;

Ajuta la reducerea producerii gazelor sau a disconfortului intestinal cauzat de consumul unor alimente vegetale dificil de digerat, precum fasolea, cerealele si legumele fibroase;

Degradeaza biofilmele asociate cu diferite microorganisme. Anumite bacterii produc o pelicula protectoare care ii protejeaza de distrugere, inclusiv bacterii care pot genera intoxicatii alimentare sau infectii.

 

Compozitie per capsula: Bromelaina, Papaina, Hemicelulaza, Amilaza, Lactaza, Lipaza, Proteaza, Betaglucanaza, Endoglucanaza, Endopeptidaza, Exopeptidaza, Proteaza acida, Fitaza, Xilanaza, capsula vegetariana din hidroximetilcelulaza.

 

Nu contine: coloranti, conservanti, arome sintetice, organisme modificate genetic, amidon, gluten, lactoza, soia, sau alte ingrediente inactive.

 

Nu conține coloranți, conservanți, alcool, arome sintetice, zahăr, organisme modificate genetic, amidon, gluten, derivați din carne și lapte, soia, sau alte ingrediente inactive.

 

INGREDIENTE:

Compoziție per capsulă:

Bromelaină 85 mg, Papaină 85 mg, Hemicelulază 60 mg, Amilază 50 mg, Lactază 50 mg, Lipază 50 mg, Protează 50 mg, Betaglucanază 10 mg, Endoglucanază 10 mg, Endopeptidază 10 mg, Exopeptidază 10 mg, Protează acidă 10 mg, Fitază 10 mg, Xilanază 10 mg, capsulă vegetariană din hidroximetilcelulază.

MOD DE UTILIZARE:

1 capsulă de două ori pe zi, imediat înainte de masă, sau așa cum recomandă specialistul.

PRECAUTII:

A se păstra într-un loc închis și întunecat la temperatura camerei. 

Utilizarea de către femeile însărcinate sau care alăptează se poate face la recomandarea consultantului de specialitate. 

A nu se lăsa la îndemâna copiilor. 

A nu se utiliza de către persoanele cu alergie la oricare dintre ingrediente.

Nu depășiți doza zilnică recomandată.

PREZENTARE:

60 capsule

Enzyma Pro 60 capsule Vitamunda(ingrediente 100% pure si active) este un supliment alimentar .

 

Specs

DIMENSIONS
materials

Related Products