1

Gimnastica psiho-somatica reprezinta o forma inedita de abordare a relatiei dintre corpul fizic, corpul energetic si corpul spiritual, avand ca scop atingerea unei stari de sanatate optima, centrata pe folosirea potentialitatilor care se sustin reciproc. Activitatea fizica ajuta la refacerea legaturii dintre corpul fizic si emotii, legatura afectata in lumea zilelor noastre, de excesul de preocupari intelectuale ( munca de birou, solicitarea atentiei in fata calculatorului, starea de receptivitate mentala amplificata prin urmarirea programelor de televiziune, preocuparile mentale de tot felul).

Termenul ‘Soma’  provine din limba greaca si desemneaza trupul, corpul fizic. ‘Psyche’, reprezinta sufletul, ansamblul activitatilor psihice. Prin gimnastica psiho-somatica se urmareste armonizarea celor doua parti fundamentale ale fiintei umane, gasirea unui dialog constructiv intre atributele caracterizand corpul fizic si cele specifice psihicului si domeniului spiritual.

Gimnastica psiho-somatica  foloseste exercitii care se adreseaza:

  • sistemelor corpului fizic: exercitii pentru cresterea mobilitatii articulare, a mobilitatii coloanei vertebrale, pentru cresterea tonusului muscular, eliminarea tensiunilor musculare nedorite, echilibrarii masei corporale, pentru cresterea capacitatii la efort, imbunatirea functiilor organelor interne, pentru obtinerea unei stari de bine la nivel corporal;
  • sistemelor corpului energetic: exercitii de deblocare energetica, de conectare la energiile polare fundamentale (Cer-Pamant, Masculin-Feminin), de imbunatatire a fluxurilor energetice pe canalele subtile, de descoperire si cultivare a plexurilor energetice;
  • corpului emotional si celui mental, aparatului psihic in general prin: exercitii de auto-descoperire si dezvoltare personala care au la baza principii fundamentale ale psihologiei, jocuri, metafore terapeutice, exercitii de atentie, memorare, concentrare, creativitate si de relaxare;
  • corpului spiritual, prin practici meditative inspirate din filozofia orientala.
  • Printre alte beneficii mentionam cresterea vitalitatii si a poftei de viata, imbunatatirea capacitatii naturale de detoxifiere la nivel fizic si psihic, sporirea imunitatii, descoperirea sensului propriei vieti si o mai inalta capacitate de a construi cu bucurie si pasiune in jurul idealurilor revelate, aprofundarea autocunoasterii, cresterea capacitatii de autocontrol, sporirea increderii in sine si in propriile abilitati, atingerea unui nou nivel de armonie in relatia cu sine si cu ceilalti. Practica exercitiilor de gimnastica psiho-somatica are rol fundamental de preventie fata de o gama diversa de posibile afectiuni.

Exista o legatura foarte stransa intre sanatatea fizica si echilibrul emotional. Actionand specific asupra uneia dintre cele doua parghii vor aparea efecte in ecou si la nivelul celeilalte.

Gimnastica psiho-somatica, in formula propusa, reuneste elementele fundamentale  teoretice si practice ale procedeelor taoiste si yoghine, dupa cum le infatiseaza lucrarile care stau la baza acestor sisteme, si experienta practica de peste 20 de ani, sustinute de insufletire, incredere si  de descoperirile personale  care confirma  valoarea inestimabila a acestor edificii de intelepciune.

Practica propriu-zisa, asadar, este dublata de o parte teoretica destinata intelegerii conceptelor care stau la baza acestei abordari.

Gimnastica psiho-somatica propune practicantilor o cale eficienta, antrenanta si entuziasta de regasire a starii de bine, a seninatatii si armoniei interioare, de eliminare a tensiunilor, de imbunatatire a vietii in raport cu propria persoana, cu partenerul de cuplu, cu lumea… cu Cerul si Pamantul.

Pe scurt, obiectivele esentiale al acestui curs sunt:

  • integrarea psiho-somatica optima a practicantului;
  • asigurarea coerentei ansamblului corp-minte-emotii;
  • trezirea energiei vietii;
  • crearea unor premise favorabile dobandirii unor stari de constiinta extinsa;

Sedinta de curs cuprinde trei secvente- una mai indelungata care vizeaza practicile fizice, energetice, exercitiile posturale, de respiratie si meditatiile, una teoretica, de punctare a unor elemente indispensabile practicii si, cea de-a treia, de dezvoltare personala in grup.

Activitatile pe care le veti descoperi in cadrul grupului de gimnastica psiho-somatica  sunt placute, diverse, interesante si eficiente.  Odata cu transpiratia si incalzirea neuronilor, ne vom distra si vom rade impreuna.

Cursul este structurat in trei module – incepator, mediu si avansat, fiecare avand o durata de 6 luni.

Sedinta dureaza o ora si 45 de  minute.

Accesorii necesare: echipament sportiv sau imbracaminte lejera, prosop.

Frecventa sedintelor: una pe saptamana.

Sedintele vor fi sustinute de instructor Pilates-Yoga-Aerobic si terapeut in terapii complementare Paul Ivan si psihoterapeut Mihaela Ninerica.

 

 


Loading Map....

Data Eveniment
06/03/2017
6:30 pm - 8:15 pm

Locatie
Centrul de Medicina Integrativa Quantum Therapy

Categorie


Rezervari

Nu mai pot fi facute rezervari

×

Faceti o programare si veti fi contactat(a) in cel mai scurt timp

Call Now ButtonSuntem aici