Dr. Gabriela Ion

Dr. Gabriela Ion

Medic Pediatru / Homeopat

Programari

Dr. Gabriela Ion

Medic Pediatru / Homeopat

Medic primar pediatru”Spitalul Grigore Alexandrescu”

Sef de lucrari UMF Carol Davila BUCURESTI

Doctor in stiinte medicale

Competente: Imunonutritie,Gemoterapie, Nefrologie,Homeopatie, Ecografie abdominala

 

Medicina functionala(integrativa)abordeaza omul ca intreg, ca parte fizica,energetica, emotionala, psihica si spirituala.

Imunonutritia este un concept vechi de mii de ani(HIPOCRATE spunea ca toate bolile incep in intestin), dar moderna ca modalitate de abordare si terapie. Conceptul actual in terapie este de medicina personalizata si nu de cea bazata pe sabloane.

Bolile cronice au cauzalitate 20% genetica si restul de 80%  EPIGENETICE(infectii, alimente, stress, poluanti din mediu)

Bolile cronice sunt declansate , in majoritatea cazurilor, de infectii,alimente si modificarea compozitiei florei intestinale (disbioza); vindecarea se obtine prin rezolvarea acelorasi cauze care au declansat boala.

Homeopatia este una dintre cele mai cunoscute si practicate forme de medicina neconventionala. Abordează omul ca întreg, încercînd să trateze ţinînd cont de acest întreg şi de evoluţia sa dinamică. Vindecarea este concepută ca o restaurare rapidă, blîndă a sănătăţii, prin anihilarea bolii în toată extinderea sa(acut,convalescenta, cronic)

Cele trei principii fundamentale ale acestei practici sunt:

  1. Principiul similitudinii, concretizat in dictonul latin  “similia similibus curantur”, in virtutea caruia se va administra pacientului o substanta capabila de a produce omului sanatos tulburari similare cu cele acuzate de bolnav;
  2. Principiul dilutiilor remediilor si al dozelor infinitezimale;
  3. Principiul individualizarii in terapie – interviul initial al pacientului cu intrebari personale, amanuntite care fac din medicul homeopat un diagnostician abil, intreaga practica reducandu-se la procesul tehnic de descoperire a medicamentului potrivit. Pune accent pe tratarea in functie de    reactiile pacientului , pe  cauzele care au determinat boala si pe manifestarile concomitente simptomelor pentru care  pacientul apeleaza la medic.

 

Homeopatia nu are efecte secundare; se pot trata copiii, femeile gravide, persoanele de orice varsta. Poate fi folosita singura sau alaturi de medicatia alopata. Din punct de vedere homeopatic nu exista boli, ci numai oameni bolnavi. Poate vindeca definitiv o boala, o poate ameliora sau poate controla reactiile adverse care apar asociate tratamentului alopat.

Tratamentul homeopatic care se recomanda in urma unei consultatii, consta in administarea unui medicament homeopat,  unic sau asocieri, conform diverselor scoli de homeopatie.

Cu 20 de minute inainte si dupa administrarea remediului nu se vor consuma lichide si alimente.Se evita consumul de cafea, menta, musetel, usturoi si folosirea unor substante puternic mirositoare (ulei de eucalipt, camfor), deoarece acestea pot antidota actiunea remediului.

In unele cazuri, dupa administrarea medicamentului homeopat este posibil sa apara intii o agravare de scurta durata a simptomelor pacientului, care este insotita totusi de o stare generala buna si este urmata de o perioada de ameliorare progresiva a simptomelor. Uneori poate sa apara o reactie  sub forma unei viroze respiratorii, eruptii cutanate sau o eliminare a unor secretii care semnifica un raspuns pozitiv la tratamentul homeopatic. O astfel de reactie de obicei dispare in cateva zile si nu necesita un tratament special. Orice problema de sanatate care apare in timpul tratamentului homeopatic trebuie sa fie semnalata medicului homeopat.

Gemoterapia este o ramura tinara a fitoterapiei,care utilizeaza elemente tinere de la planta(muguri), scoarta,seva, radicele,radacini. Este considerata o terapie similara celei cu celule STEM,dar de natura vegetala.

×

Faceti o programare si veti fi contactat(a) in cel mai scurt timp

Call Now ButtonSuntem aici