Yoga este o stiinta, un sistem filosofic traditional, teoretic si practic aparut in India cu mii de ani in urma. Acest sistem se bazeaza pe rezultatele experientelor directe care au fost transmise pana la noi de inteleptul Patanjali in tratatul Yoga Sutras. In limba sanscrita cuvantul Yoga semnifica unire, contopire, fuziune, comuniune si se refera la realizarea acestei uniuni intre constiinta individului si constiinta universala, cosmica, divina.

Stiinta yoga abordeaza procesul de dezvoltare al fiintei umane intr-o maniera complexa, sinergica si unitara. Omul este luat in consideratie ca trup, minte, suflet si spirit. Datorita acestei complexitati exista mai multe sisteme yoga dezvoltate in cadrul aceluias sistem stiintific unitar.

Dintre acestea enumeram cateva pentru a avea cateva repere informative:

  1. Hatha Yoga este cea mai cunoscuta forma de yoga in occident. Ea urmareste echilibrarea polaritatilor fundamentale ale fiintei: yin (-) si yang (+), dezvoltarea unui control cat mai bun asupra corpului, redobandirea sau mentinerea santatii si un control cat mai deplin al energiei vitale.
  2. Karma Yoga este stiinta care ne invata si ne ajuta sa devenim constienti despre modul in care intentiile, gandurile, sentimentele si actiunile noastre au impact asupra calitatii vietii noastre si al propriului destin pe care ni-l construim prin intermediul lor. Prin aceasta forma de yoga invatam cum sa ne punem la unison cu Divinitatea si fluxul natural al vietii si al evolutiei prin consacrarea rezultatelor actiunilor noastre Divinului.
  3. Jnana Yoga este yoga intrarii in rezonanat cu energiile superioare ale mintii. Invatam sa trezim si sa amplificam puterea de discriminare.
  4. Tantra Yoga este yoga care ne invata sa ne stucturam experienta vietii in conformitate cu principiile universal astfel incat sa putem expansiona gradat foarte mult campul constiintei noastre. Aceasta forma de yoga cuprinde o gama complexa de procedee si tehnici, integrand printre altele si tehnici de utilizare a activitatii sexuale in scopul accelerarii dezvoltarii si evolutiei spirituale prin transmutarea si sublimarea potentialului creator sexual. Aceste concepte si procedee au fost preluate in studiu si de catre sexologia moderna.

Tot cu valoare informativa, mentionam faptul ca rezultatele si cunoasterea obtinute de-a lungul miilor de ani prin studiul si practica yoga, in epoca moderna sunt confirmate si demonstrate de catre descoperirile fizicii cuantice.

Acest curs de yoga terapeutica pe care vi-l propunem are ca scop initierea unui proces de dezvoltare personala si de mentinere sau redobandire a unei stari de sanatate foarte bune prin practicarea diverselor tehnici yoga: posturi corporale, exercitii de respiratie, exercitii de concentrare, meditatie. Cursul ne va invata sa ne percepem si sa ne intelegem propria fiinta, nu doar la nivel fizic si energetic, ci si la nivelele mai profunde: psiho-emotional, mental, supramental si spiritual.

Printre beneficiile pe care ni le va aduce acest curs putem enumera:

Vom invata cum sa ne putem proteja de efectele stressului zilnic, cum sa gestionam gandurile si emotiile mai putin placute astfel incat sa nu mai produca efecte de dezechilibru la nivel psiho-emotional si fizic. Vom imbunatatii sau redobandi starea de sanatate afectata la nivelul anumitor organe prin practicarea tehnicilor yoga care contribuie la eliminarea tensiunilor si emotiilor refulate.

Vom imbunatatii imunitatea organismului.

Vom amplifica starea de optimism prin dezvoltarea unei gandiri si a unei atitudini pozitive.

Vom imbunatati calitatea somnului si vom favoriza capacitatile regenerative ale organismului.

Vom elimina starea de agitatie interioara, inlocuind-o cu relaxare si calm.

Vom corecta erorile de pozitie corporala care conduc in timp la afectiuni.

Vom stimula creativitatea si imaginatia pozitiva, echilibrand din punct de vedere energetic cele doua parti axiale ale organismului, stanga-dreapta, yin-yang.

Vom invata cum sa facem fata sarcinilor cotidiene fara sa intram in conflict cu noi insine sau cu alti oameni.

Fiecare curs stimuleaza interactivitatea si suntem deschisi sa primim feed-back-urile dumneavoastra.

Programează-te

×

Faceti o programare si veti fi contactat(a) in cel mai scurt timp

Call Now ButtonSuntem aici