Terapia cu plasma imbogatita cu plachete in traumatologie, recuperare medicala si medicina sportiva
In traumatologie aplicatiile terapiei cu plasma imbogatita sunt practic nelimitate datorita aportului enorm de factori de crestere proprii organismului respectiv care nu se regasesc in niciun alt tratament, fiind cea mai naturala metoda de stimulare a refacerii unor structuri lezate.

Se adreseaza astfel tendinopatiilor si entezopatiilor cronice, leziunilor acute de menisc si de tendoane, ligamente, rupturilor musculare.

Are o utilitate deosebita în procesele patologice fara efect al tratamentelor conventionale (antiinflamatoare nesteroidieni, atele flexibile, terapia fizica, terapia de unde de soc, etc.) Si caracterul sau inofensiv fac din PRP singura alternativa terapeutica ramasa la dispozitia medicului.

Numeroase publicatii stiintifice sustin eficienta si beneficiile utilizarii PRP în tratamentul tendinopatiilor cronice (epicondilit? laterala, “cotul tenismenului”, fasceita plantara, tendinopatia ahileana, tendinopatie rotuliana, etc.) putând sa substituie tratamentele chirurgicale pentru acest tip de suferinte.

Studiile histologice ale unor cazuri cronice confirma ca tendinoza nu este o suferinta inflamatorie ci este vorba de o problema a mecanismului normal de reparare a tendonului asociat degenerarii angiofibroblastice. Prin urmare, utilizarea PRP, gratie potentialului sau de generare a tesuturilor, este o terapie eficace si sigura.

Recapituland, indicatiile PRP in traumatologie si recuperare medicala sunt:

Afectari ale umarului: – tendinita sau ruptura coafei rotatorilor, tendinita bicipitala, tendinita supraspinosului, sindromul de impingement sau bursita, ruptura labrului, artroza articulatiei scapulo-humerale

Afectari ale cotului: epicondilita laterala (jucatorului de tenis), epicondilita mediala (jucatorului de golf), periartrita cotului, artroza cotului.

Afectari ale pumnului: artroze, tendinita de Quervain, sindromul de tunel carpian cu afectarea nervului median.

Afectari ale soldului: tendinita si bursita psoasului, tendinita adductorilor (pubalgia sportivului) tendinita tractului iliotibial, bursita trohanteriana, artrita soldului

Afectari ale genunchiului: rupturi partiale ale ligamentelor: incrucisat anterior, incrucisat posterior, colaterale, afectari ale meniscurilor de grad mic (1 si 2), tendinita patelara, artroza genunchiului atat a articulatiei femuro tibiale cat si a articulatiei femuropatelare.

Artroza genunchiului este cea mai tratata artroza datorita abordului foarte facil si importantei articulatiei pentru desfasurarea activitatilor cotidiene. Aceasta patologie merita o atentie deosebita. Modalitatile de terapie sunt multiple de la balneofizioterapia clasica pana la suplimentarea cu substante necesare refacerii articulare. Din prisma experientei de peste 8 ani cu ozonoterapie si suplimentarea lichidului sinovial cu substante vascoelastice sterile (acid hialuronic) va pot spune cu siguranta ca terapia cu plasma imbogatita prin aportul foarte mare de factori de crestere se poate asocia cu succes suplimentarii cu acid hialuronic in cadrul aceleasi interventii cat si la distanta pe parcursul a aproximativ 3 sedinte la distanta de 30 de zile, cura care se poate repeta anual. Ozonoterapia se poate folosi in paralel pentru efectul antiiflamator si antialgic redutabil si efectului regenerator suplimentar.

Afectari ale gleznei: tendinita peronier, tendinita ahileana, entorse ale gleznei.

Totodata tendinita supraspinosului si fasceita plantara rebele la orice tratament beneficiaza de rezultate deosebita prin terapia cu PRP.

×

Faceti o programare si veti fi contactat(a) in cel mai scurt timp

Call Now ButtonSuntem aici