Tratamente
Terapii regenerative:
Indicatii terapii regenerative:
Terapia cu plasma imbogatita cu plachete:
Artroze de genunchi, glezna, umar
Periartrite de umar, cot, glezna, pumn vechi, rebele la orice tratament
Tendinite, bursite, epicondilite care nu raspund la fizioterapie
Discopatii lombare acute si cronice
Hernii de disc cu indicatie operatorie la limita
Sechele algice dupa operatie de hernie de disc
Sechele algofunctionale dupa diverse fracturi, entose, luxatii, contuzii tratate ortopedic sau operate
Infiltratii acid hialuronic intraarticular
Sechele dupa fracturi simple sau complicate cu sindrom algoneurodistrofic asociate cu edem cronic
Sindroame de entrapment: tunel carpian, tarsian
Pareze de nervi periferici
Auriculoterapie pentru tratarea durerii cronice, a dependentelor (alcool, fumat, substante psihotrope) si pentru slabit la persoanele cu exces ponderal mare
Terapia craniosacrala
Ce este terapia craniosacrala?
Terapia craniosacrala este o metoda foarte blanda de evaluare si imbunatatire a functionarii sistemului fiziologic al corpului, numit sistem craniosacral, compus din membranele meningeale si lichidul cefalorahidian care inconjoara si protejeaza creierul si maduva spinarii.
Folosind o atingere blanda, in general de numai 5 grame, similar cu greutatea unei monede de 50 bani, terapeutul elibereaza restrictiile din sistemul craniosacral, ceea ce duce la imbunatatirea functionarii sistemului nervos central.
Caror probleme se adreseaza Terapia Craniosacrala?
-migrene si dureri de cap
-dureri cronice de gat si spate
-deteriorare a functiilor de coordonare motorie
-colici
-disfunctii ale sistemului nervos central
-probleme ortopedice
-accidente traumatice ale creierului si maduvei spinarii
-scolioza
-boli ale copilariei
-dificultati emotionale
-dificultati de invatare
-oboseala cronica
-depresie
-probleme legate de stres si tensiuni nervoase
-disfunctii ale tesutului conjunctiv
-disfunctii ale articulatiei temporomandibulare
-boli neurovasculare
-boli ale sistemului imun (cu imunitate scazuta sau crescuta)
-stres posttraumatic
-disfunctii postchirurgicale
Dry needling
Tratamentul durerilor musculo-scheletale cronice prin stimularea punctelor trigger dureroase
Dry needling combinate cu terapie manuala durata 30 min
Aplicatii de benzi kineziologice
Kinesio Taping este o tehnică de bandajare care susţine şi stabilizează muşchii şi articulaţiile, concepută să faciliteze vindecarea naturală a organismului fără să limiteze mişcarea sau flexibilitatea corpului.
Benzile kinesiologice sunt 100% din bumbac sau mătase, sunt elastice şi se lipesc de piele precum leucoplastul, mulându-se perfect pe articulaţii.
Elasticitatea benzii și forma distribuirii adezivului (striații ondulate) permite crearea unui efect de „ridicare” în stratul epidermal, determinând o detensionare a compartimentului subcutanat, unde sunt localizați diferiți receptori, vase sangvine și limfatice. Se favorizează astfel circulația sangvină subcutanată și drenajul limfatic,iar presiunea asupra receptorilor durerii se reduce. Efectul creat între bandă și piele permite mișcarea fiziologică.
Indicatii pentru aplicarea benzilor kineziologice pentru: periartrita scapulo-humerala, nevralgie intercostala si alte nevralgii, facturi costale, torticolis, tendinite, entezite, patologii ligamentare, entorse rupturi musculare, contuzii, discopatii, lumbago si sciatica, cifoza scolioza .Aceasta este folosită în tratamentul punctele miofasciale dureroase (puncte trigger) și alte puncte sau zone dureroase prin introducerea unui ac similar celui de acupunctura în zona afectată.
Terapia cu ventuze fixe si mobile Dynamic Cupping
Terapia cu ventuze
Alături de acupunctură și fitoterapia orientala, terapia cu ventuze este folosită de către Medicina tradițională chineză de peste 2.500 de ani. Principiul terapeutic pus în aplicare prin ventuze este acela de aducere a bolii din profunzime la suprafață de unde poate fi mai ușor eliminată de organism. Medicina tradițională chineză. consideră organismul uman ca pe o structura concentrică ce posedă nivele succesive de apărare față de invazia factorilor de agresiune externă (vânt, frig, umezeală, căldură etc.)
In medicina populară românească ventuzele se folosesc de multă vreme. La sate bătrânii erau cei care știau să ”pună ventuze". Acestea erau folosite îndeosebi în tratarea răcelilor din timpul iernii, aplicând paharele pe toată suprafața spatelui. In acest caz, rolul ventuzelor era de a scoate către suprafață "energia patogenă" care a trecut de tegumente și a invadat musculatura.
Cum acționează ventuzele?
Moxibustia
Moxibustia este o tehnica anexa acupuncturii si se bazeaza pe posibilitatea stimularii punctelor de acupunctura prin caldura. Metoda moxibustiei este extrem de veche, unii sustinind chiar ca este mai veche decit acupunctura, fiind descrisa pentru prima data in epoca MING in China antica. Cu timpul, acupunctura si moxa au depasit granitele Chinei, fiind cunoscute pe plan mondial. In jurul secolului al VI-lea, aceste tehnici de tratament sint aplicate in Japonia, iar mai tirziu, in tarile arabe si Europa. Conform unor statistici, la ora actuala, aceste metode sint aplicate in peste 40 de tari.