Consultatie medic specialist recuperare medicala si
Intocmire plan de tratament de recuperare 
 
Pretul pachetelor de tratament se stabileste dupa personalizarea planului terapeutic

 

Tratamente

 
Terapia durerii acute si cronice prin:
-Electroterapia
-Regenoterapie
-Ozonoterapie
-Dry needling
-Terapie cu plasma imbogatita cu trombocite
-Mezoterapie cu remedii homeopate
-Infiltratii cu Alflutop, Gerovital, Dexametazona, Diprofos
-Infiltratii acid hialuronic intraarticular
-Medicina traditionala chineza
-Auriculoterapie
-Terapie manuala, manipulari, masaj
-Drenaj limfatic
-Terapie cu ventuze dynamic cupping
-Aromoterapie
 

Terapii regenerative:

-Regenoterapia
-Ozonoterapie
-Electroterapie: curenti medie, joasa, inalta frecventa, laser, ultrasunet
-Terapie cu plasma imbogatita cu trombocite-PRP
-Infiltratii cu remedii homeopate
-Medicina traditionala chineza
 

Indicatii terapii regenerative:

-Recuperarea rapida dupa fracturi, luxatii, entorse, intinderi si rupturi musculare
-Artroze stadiul I-III
-Tendinite, fasceite, epicondilite
-Fibromialgie
-Nevralgie post herpes sau Zona Zooster
-Ulcere de gamba (diabet, arteriopatie, varicos)
-Escare, rani greu vindecabile, arsuri
-Estetica medicala: celulita, acnee, aspect imbatranit al pielii
-Dupa implant dentar pentru o mai buna integrare a implantului
 
 

Terapia cu plasma imbogatita cu plachete:

Artroze de genunchi, glezna, umar
Periartrite de umar, cot, glezna, pumn vechi, rebele la orice tratament
Tendinite, bursite, epicondilite care nu raspund la fizioterapie
Discopatii lombare acute si cronice
Hernii de disc cu indicatie operatorie la limita
Sechele algice dupa operatie de hernie de disc
Sechele algofunctionale dupa diverse fracturi, entose, luxatii, contuzii tratate ortopedic sau operate

Infiltratii acid hialuronic intraarticular

Infiltratii cu remedii homeopate Heel si Guna, Alflutop, Gerovital, Milgamma,  Dexametazona, Diprophos
pentru spondiloze si spondilodiscartroze, cervicodorsolombare, torticolis, periartrite simple, necomplicate de genunchi, sold, umar, cot, pumn, glezna
Artroze ale articulatiilor mici de la maini (noduli Heberden) si picioare
Sechele dupa fracturi simple sau complicate cu sindrom algoneurodistrofic asociate cu edem cronic
Sindroame de entrapment: tunel carpian, tarsian

Pareze de nervi periferici

Auriculoterapie pentru tratarea durerii cronice, a dependentelor (alcool, fumat, substante psihotrope) si pentru slabit la persoanele cu exces ponderal mare 

Terapia craniosacrala

Ce este terapia craniosacrala?
Terapia craniosacrala este o metoda foarte blanda de evaluare si imbunatatire a functionarii sistemului fiziologic al corpului, numit sistem craniosacral, compus din membranele meningeale si lichidul cefalorahidian care inconjoara si protejeaza creierul si maduva spinarii.
Folosind o atingere blanda, in general de numai 5 grame, similar cu greutatea unei monede de 50 bani, terapeutul elibereaza restrictiile din sistemul craniosacral, ceea ce duce la imbunatatirea functionarii sistemului nervos central.
Caror probleme se adreseaza Terapia Craniosacrala?

-migrene si dureri de cap
-dureri cronice de gat si spate
-deteriorare a functiilor de coordonare motorie
-colici
-disfunctii ale sistemului nervos central
-probleme ortopedice
-accidente traumatice ale creierului si maduvei spinarii
-scolioza
-boli ale copilariei
-dificultati emotionale
-dificultati de invatare
-oboseala cronica
-depresie
-probleme legate de stres si tensiuni nervoase
-disfunctii ale tesutului conjunctiv
-disfunctii ale articulatiei temporomandibulare
-boli neurovasculare
-boli ale sistemului imun (cu imunitate scazuta sau crescuta)
-stres posttraumatic
-disfunctii postchirurgicale

 

Dry needling

Tratamentul durerilor musculo-scheletale cronice prin stimularea punctelor trigger dureroase

Dry needling combinate cu terapie manuala durata 30 min

 

Aplicatii de benzi kineziologice

Kinesio Taping este o tehnică de bandajare care susţine şi stabilizează muşchii şi articulaţiile, concepută să faciliteze vindecarea naturală a organismului fără să limiteze mişcarea sau flexibilitatea corpului.

Benzile kinesiologice sunt 100% din bumbac sau mătase, sunt elastice şi se lipesc de piele precum leucoplastul, mulându-se perfect pe articulaţii.

Elasticitatea benzii și forma distribuirii adezivului (striații ondulate) permite crearea unui efect de „ridicare” în stratul epidermal, determinând o detensionare a compartimentului subcutanat, unde sunt localizați diferiți receptori, vase sangvine și limfatice. Se favorizează astfel circulația sangvină subcutanată și drenajul limfatic,iar presiunea asupra receptorilor durerii se reduce. Efectul creat între bandă și piele permite mișcarea fiziologică.

Indicatii pentru aplicarea benzilor kineziologice pentru: periartrita scapulo-humerala, nevralgie intercostala si alte nevralgii, facturi costale, torticolis, tendinite, entezite, patologii ligamentare, entorse rupturi musculare, contuzii, discopatii, lumbago si sciatica, cifoza scolioza .Aceasta este folosită în tratamentul punctele miofasciale dureroase (puncte trigger) și alte puncte sau zone dureroase prin introducerea unui ac similar celui de acupunctura în zona afectată.

Terapia cu ventuze fixe si mobile Dynamic Cupping

Terapia cu ventuze este o metodă de tratament antică ce își are originea din medicina chineză. Această tehnică alternativă utilizează “sfere” din diferite materiale, precum sticlă, plastic sau silicon ceea ce crează un vacuum la nivelul pielii.
Metoda folosită de noi, este exclusiv cea dinamică, prin mișcări circulare sau liniare cu ajutorul unui ulei (cocos) ce ajută la glisarea ventuzei pe piele.
Efectele terapiei cu ventuze:
Relaxare: având efecte benefice asupra rețelei miofasciale;
Eliberează blocajele de la nivelul țesutului cutanat;
Drenaj limfatic;
Stimulează producția de colagen și elastină;
Îmbunătățește fermitatea și elasticitatea pielii;
Îmbunătățește țesutul cicatricial, aderențele întâlnite la nivelul pielii și a ridurilor.
Indicatii:
Afectiunile coloanei vertebrale;
Parestezii la nivelul membrelor inferioare și superioare;
Afectarea coafei rotatorilor;
Tensiuni/contracturi musculare întâlnite la nivelul articulației șoldului;
Dureri și amplitudine de mișcare scăzută la nivelul membrelor superioare;
Tendinita achiliană;
Fasceita plantară;

 

Terapia cu ventuze

Aceasta terapie cunoscuta si practicata inca din antichitate a iesit in lumina reflectoarelor odata cu jocurile olimpice in 2016 cand mai multi sportive au fost vazuti cu vanatai specifice lasate de aplicarea ventuzelor terapeutice.

Alături de acupunctură și fitoterapia orientala, terapia cu ventuze este folosită de către Medicina tradițională chineză de peste 2.500 de ani. Principiul terapeutic pus în aplicare prin ventuze este acela de aducere a bolii din profunzime la suprafață de unde poate fi mai ușor eliminată de organism.  Medicina tradițională chineză. consideră organismul uman ca pe o structura concentrică ce posedă nivele succesive de apărare față de invazia factorilor de agresiune externă (vânt, frig, umezeală, căldură etc.)

 In medicina populară românească ventuzele se folosesc de multă vreme. La sate bătrânii erau cei care știau să ”pună ventuze". Acestea erau folosite îndeosebi în tratarea răcelilor din timpul iernii, aplicând paharele pe toată suprafața spatelui. In acest caz, rolul ventuzelor era de a scoate către suprafață "energia patogenă" care a trecut de tegumente și a invadat musculatura.

 

Cum acționează ventuzele?

Presiunea negativă din ventuze va produce congestia pasivă a țesuturilor locale din straturile superficiale și va duce la dilatarea vaselor de sânge crescând volumul fluxului sanguin și accelerând circulația sângelui; astfel, se îmbunătățește irigarea pielii, se intensifică forța vitală a celulelor din straturile profunde ale pielii, crește permeabilitatea pereților vaselor sanguine și celulele fagocitare ale sângelui; se poate ridica temperatura zonelor locale; se poate întări toleranța zonelor locale și rezistența corpului; crește imunitatea, lucru benefic pentru vindecarea bolilor.
Cu ocazia procedurii cu ventuze se ridică temperatura locală a pielii, se lărgesc capilarele, se măreşte permeabilitatea peretelui vascular, se intensifică metabolismul (schimbul de substanţe) – prin urmare cu ajutorul ventuzei şi aplicarea pe suprafaţa trupului a unui preparat medical putem obţine absorbţia activă a acestuia în organism. Ventuzele se scot peste 10 minute, punctele se stropesc iarăşi şi se fricţionează repede cu mâinele până când preparatul medical va acoperi uniform pielea.
 

Moxibustia

Moxibustia este o tehnica anexa acupuncturii si se bazeaza pe posibilitatea stimularii punctelor de acupunctura prin caldura. Metoda moxibustiei este extrem de veche, unii sustinind chiar ca este mai veche decit acupunctura, fiind descrisa pentru prima data in epoca MING in China antica. Cu timpul, acupunctura si moxa au depasit granitele Chinei, fiind cunoscute pe plan mondial. In jurul secolului al VI-lea, aceste tehnici de tratament sint aplicate in Japonia, iar mai tirziu, in tarile arabe si Europa. Conform unor statistici, la ora actuala, aceste metode sint aplicate in peste 40 de tari.

Moxibustia utilizeaza plante care ard, cel mai frecvent Artemisia Vulgaris, o ruda a pelinului de la noi, aplicate progresiv si in diverse modalitati, pe punctele de acupunctura sau alte parti din corp, in vederea tratarii anumitor afectiuni. Aceste plante ard incet, introducind caldura in punctul de acupunctura sau pe zona aplicata.
Scopul moxibustiei, ca si in cele mai multe forme de medicina traditionala chineza, este de a stimula si regla  fluxul de energie din meridiane si mentinerea starii generale de sanatate.
Moxibustia este eficienta in afectiuni cauzate de frig si umezeala precum durerile reumatismale sau cele articulare. De asemenea, are efecte benefice in nevralgii, astm bronsic, astenie, raceli, sinuzite, extremitati reci. Moxele pot fi utilizate si pentru diaree, indigestie, infectii urinare si la persoanele varstnice, cu deficit energetic.
 

Acupunctura sistem chinezesc si corean

×

Faceti o programare si veti fi contactat(a) in cel mai scurt timp

Call Now ButtonSuntem aici