Psih. Carmen Dumitrescu

Psih. Carmen Dumitrescu

Psiholog principal, psihoterapeut

Programari

Psih. Carmen Dumitrescu

Psiholog principal, psihoterapeut

         Credinta mea este ca un suflet linistit creeaza conditiile pentru a fi fericit si asta m-a incurajat sa abordez intr-un mod holistic problema pentru care clientul imi solicita ajutorul. Sufletul si mintea sunt motorul unei vieti frumoase, iar daca acestea doua sunt sanatoase, atunci si trupul fizic este sanatos, iar relatiile cu ceilalti sunt calde si benefice. Conceptul de sanatate nu cred ca inseamna doar vindecare ci si dezvoltare personala, evolutie spirituala, intelegerea sensului vietii, inseamna a trai in armonie cu cei din jur, cu natura. Vindecarea trebuie sa se manifeste mai intai in interiorul nostru si de acolo sa lumineze trupul si sa radieze in exterior.  

           Mediul actioneaza asupra noastra prin gandurile pe care noi le avem in raport cu evenimentele, situatiile, persoanele, lucrurile cu care intram in contact. Gandurile repetitive si preponderent negative, genereaza strari emotionale negative, care daca raman in acest spectru o perioada mai lunga de timp, pot produce modificari ale functionalitatii organelor fizice ale corpului. Psihosomatica ne ofera multiple exemple de acest gen si confirma originea psihica a anumitor boli fizice. Din aceasta perspectiva, curatenia mentala nu mi se pare a fi doar un termen generic, ci o necesitate de adaptare a omului la mediul actual. Atentia asupra ceea ce gandim, trebuie sa fie cel putin egala cu atentia pe care o acordam hranei, pentru ca ambele au efect direct asupra noastra, asupra calitatii vietii.  

      Relatiile cu cei apropiati sunt de multe ori sursa celor mai mari suferinte pe care omul le resimte de-a lundul vietii. Divortul, separarea, infidelitatea, pierderea prin deces, certurile cu parintii, copiii sau alti membri familiei, prieteni sau colegi, acapareaza uneori gandurile pe o perioada lunga de timp si sunt insotite de suferinte puternice si profunde. Privind viata relationala a unei persoane, poti ajunge de cele mai multe ori la sursa dezechilibrului psihic si fizic.
      Exista o multitudine de terapii, unele trateaza corpul fizic al omului, altele planul psihic, mental, emotional, energetic, iar telul final, sanatatea, este de fapt o armonie intre toate acestea, intre trup si suflet, este cunoasterea de sine si acceptarea profunda si completa.

       Psihoterapia este o modalitate de tratare a psihicului, o forma de terapie ce ajuta la o mai buna autocunaostere si intelegere a trasformarilor si problemelor pe care omul le traverseaza pe parcursul vietii. Raspunsuri la intrebarile privind traumele emotionale, stari de anxietate, orientarea sexuala, increderea in fortele proprii, fobiile, atacurile de panica, disfunctionalitati in cuplu si familie, etc, cer o pregatire adecvata din partea celui care le ofera. In cadrul sedintelor de psihoterapie individuale, de cuplu sau familie, se folosesc tehnici adecvate problematicii cu care vin clientii si se cauta gasirea celor mai potrivite cai de intelegere a cauzelor, de diminuare sau eliminare a simptomelor, de imbunatatire a comunicarii, a relatiilor si implicit de crestere a starii de bine.

×

Faceti o programare si veti fi contactat(a) in cel mai scurt timp

Call Now ButtonSuntem aici