Medic si farmacist homeopat
– medic specialist medicina de familie, competenta in homeopatie;
– farmacist primar, farmacie generala, competenta in homeopatie.
Inca de mica m-au fascinat plantele si m -a preocupat prepararea retetelor naturiste utilizate in tratamentul bolilor.
Am studiat Farmacia iar in anul V de facultate am descoperit Homeopatia in cadrul cursului de “Medicamente homeopatice si veterinare”.
M-am familiarizat cu prepararea medicamentului homeopat in Laboratorul de microproductie al Facultatii de Farmacie si apoi am trecut la alt nivel – la recomandarea si eliberarea medicamentelor in cadrul farmaciei cu profil mixt alopat/homeopat.
Ulterior am studiat Medicina – specialitatea medicina de familie si am aprofundat Homeopatia prin cursurile postuniversitare atat ca medic cat si ca farmacist.
De atunci Homeopatia mi-a ramas in suflet.
Promovez un stil de viata sanatos, cant la pian, imi place sportul (practic mountain bike) si ador calatoriile.
Homeopatia este o disciplina medicala care impune o abordare holistica a persoanei bolnave si trateaza tulburarile pacientului la nivel emotional, mental si fizic in mod integrat.
Obiectivul homeopatiei este acela de a reface echilibrul bolnavului la toate cele trei niveluri prin stimularea si intarirea mecanismelor sale de aparare si de vindecare.
Homeopatia functioneaza dupa anumite principii si se adreseaza tuturor pacientilor, inclusiv copiiilor si femeilor insarcinate deoarece medicamentele homeopatice nu prezinta toxicitate chimica, nici efecte nedorite legate de cantitatea de medicament ingerata, nici interactiune cu alte medicamente.
Medicamentele homeopatice pot fi:
– unitare (contin un singur principiu activ) ambalate cel mai adesea sub forma de tuburi de granule sau doze de globule;
-complexe (compuse dintr -un amestec de remedii homeopate).Formele farmaceutice existente sunt: unguente, geluri, siropuri, comprimate, colire, picaturi sau supozitoare.
Preparatele homeopatice sunt obtinute din produse de origine vegetala sau animala si din produse chimice minerale (ex Cuprum = cupru) sau organice (glande).
Medicamentele homeopatice si alopate sunt compatibile si sunt utilizate din ce in ce mai des complementar deoarece nu exista nici o contraindicatie nici vreo interactiune medicamentoasa in ceea ce priveste administrarea simultana a celor doua tipuri de medicamente.