Psih. Mihaela Ninerica

Psih. Mihaela Ninerica

Psihoterapeut

Programari

Psih. Mihaela Ninerica

Psihoterapeut

Sunt psiholog si psihoterapeut, membra a Colegiului Psihologilor din Romania si a Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa, cu atestat in specialitatea psihoterapie integrativa. Am peste 10 ani de studiu si practica in psihologie si psihoterapie.

In perioada de specializare in psihoterapie integrativa, am urmat cursuri sustinute de psihoterapeuti si formatori romani, britanici, francezi si germani, membri ai Asociatiei Europene de Psihoterapie Integrativa: Ken Evans, Joanna Hewit Evans, Joanna Kato, Julianne Apple Opper, sunt printre cei mai cunoscuti specialisti in domeniu.

In abordarea integrativa privim clientul ca pe un intreg suflet-minte-corp, in care partile sunt interconectate si interdependente, emotiile si gandurile se influenteaza reciproc si amandoua se reflecta in corp iar corpul la randul sau, cand nu e bine, le afecteaza. De aceea, interventia terapeutica este multinivelara, vizand planurile emotional, cognitiv, comportamental, corporal, spiritual si relational. De ce si relational? Pentru ca starea noastra generala se reflecta si in relatiile cu ceilalti.  Cand persoana nu se simte bine interior, fie nu relationeaza cu ceilalti fie relatiile sufera din cauza acelei stari, care poate lua forme de: nervozitate, inhibitie, lipsa de implicare, nerabdare, hiperactivitate, plictiseala si multe altele.

Procesul psihoterapeutic este, in optica mea, foarte asemanator cu procesul alchimic. Starea de rau (suferinta psihica) poate fi o oportunitate unica de cunoastere a profunzimilor sufletesti  si a resurselor interioare, de acceptare si transformare a partilor din personalitate, respinse si neintelese. Pentru aceasta e nevoie de timp, ca sa permitem emotiilor si gandurilor sa iasa la suprafata si sa fie exprimate, de incredere si de o buna ghidare.

Fiecare om a trecut, macar o data in viata, prin momente de confuzie, durere, pierderea sensului si a simtit cat de important este suportul sufletesc. In psihoterapie primesti mult mai mult.

In lucrul psihoterapeutic utilizez teorie si tehnici din Psihanaliza, Psihoterapie cognitiv comportamenta, Gestalt terapie si Psihoterapie Corporala si creez un plan de interventie potrivit nevoilor specifice ale persoanei.

Am competente in optimizare si dezvoltare personala si psihoterapie.

Phihoterapia este utila in: anxietate si fobii, depresie, doliu, separare, divort, dificultati de comunicare si relationare, dificultati in luarea deciziilor, tulburari de somn(insomnie, cosmar), tulburari alimentare( bulimie, anorexie), probleme de cuplu (certuri frecvente, gelozie, posesivitate si dominare, violenta verbala, fizica si sexuala), tulburari de comportament, dependente.

Dezvoltarea personala ajuta la: autocunoastere si accesarea resurselor interioare, dezvoltarea stimei de sine, a capacitatii de comunicare si de relationare, la dezvoltarea abilitatii de gestionare optima a timpului, la dezvoltarea autocontrolului emotional si comportamental.

Lucrul terapeutic se realizeaza in sedinte individuale, de cuplu, de familie si de grup.

Durata sedinta: 50 minute sedinta individuala, 90 minute sedinta de cuplu/familie.

Pentru grupurile de psihoterapie si dezvoltare personala e nevoie de minim 4 persoane si maxim 8. Sedinta este de 2 h sau 2h30.

×

Faceti o programare si veti fi contactat(a) in cel mai scurt timp

Call Now ButtonSuntem aici